Kā pagatavot mandarīnu kūku bez cepšanas Ziemassvētkos vai Jaunajā gadā

Skaista, garšīga, vienkārša – recepte mandarīnu kūkai bez cepšanas cepeškrāsnī.

Ziemassvētki ir cieši saistīti ar mandarīniem – tie ir eglītē, uz svētku galda, mizotu citrusaugļu aromāts ir kā Jaunā gada vēstnesis. Kā būtu ar mandarīnu kūkas pagatavošanu, turklāt bez cepšanas?

Šī recepte būs teju katras saimnieces sapnis, jo desertu var pagatavot ļoti ātri un vienkārši. Tieši tāpēc dalāmies viegla un garda svētku deserta pagatavošanas gaitu.

Sastāvdaļas mandarīnu kūkai bez cepšanas

Mandarīni – 6 gabali

Cepumi (vēlams smilšu, bet var būt arī citi, galvenais bez pildījuma un piedevām) – 300 grami

Sviests – 100 grami

Krēmsiers  – 400 grami

Pūdercukurs – 100 grami

Želatīns – 10 grami

Ūdens – 50 mililitri

Kūkas pagatavošanas gaita

Cepumus sasmalcina drumstalās un sajauc ar izkausētu sviestu. Iegūto masu vienmērīgi sadala pa veidnes apakšu un liek ledusskapī vismaz uz stundu, lai pamatne iestāvas un kļūst stingra.

Želatīnu iemērc ūdenī, ļaujiet tam uzbriest un pēc tam karsē, bet neuzvārot. Sajauc krēmsieru ar pūdercukuru, pievieno izkausētu želatīnu un dažus sasmalcinātus mandarīnus, skatoties, lai nepaliktu mandarīnu gabaliņos sēklas un baltās miziņas.

Sagatavoto krēmsiera masu lej uz cepumu pamatnes, virsū liek mandarīna gredzenus un liek kūku ledusskapī uz 4 līdz 5 stundām. Gatavais deserts būs ne tikai garšīgs, bet arī tik nepārspējams, ka viesi to noteikti neaizmirsīs.

Šis deserts ir ļoti labs variants, ja ir vēlme svētkos vai arī ikdienā pagatavot ko gardu kopā ar bērnu. Visas sastāvdaļas ir vienkāršas, kā arī pagatavošanas process ir secīgs un vienkāršs. Noteikti izmēģiniet šo lielisko desertu.

 

 

Leave a Comment